NATURAL HISTORY MUSEUM, COPENHAGEN

vis1_final

Eva Harlou* makes proposal for the new Natural History Museum in Copenhagen, Denmark.
“…Forslaget tager udgangspunkt i visionen om at forene ”Opmærksomhed, tilgængelighed, totaloplevelse og integreret energidesign” i det nye Statens Naturhistoriske Museum.   Statens Naturhistoriske Museum med dets placering i Botanisk Have skal være nemt at få øje på. I hele områdets periferi kan smukke blomsterlignende lamper ses fra den omgivende by, og nyt byggeri står som ikoner for museet og tiltrækker opmærksomhed.   Det er visionen, at museet skal række sig ud som en gave til Københavns beboere og besøgende, og museets tilgængelighed er derfor i højsædet. De nye bygninger ”Filmgloben” og det underjordiske ”Globens Samlinger” kan besøges døgnet rundt – ”Globens Samlinger” som en del af en døgnåben vandring mellem de grønne områder ved Rosenborg Slot, Botanisk Have og Statens Museum for Kunst.  De nye og eksisterende bygninger, som tilsammen udgør Statens Naturhistoriske Museum, forbindes af et enkelt stisystem, som løber rundt i hele områdets periferi. Stierne tager form af rødder, som udspringer fra de opstillede blomsterlignende lamper.  Museet skal give den besøgende en moderne totaloplevelse, hvor botanikkens, zoologiens og geologiens verden går hånd i hånd, og hvor såvel udviklingshistorien, nutidens forskning og fremtidens visioner folder sig ud. I både eksisterende og nye bygninger inddrages den besøgende i en varieret museumsoplevelse med fokus på, at den besøgende skal være aktiv og tage alle sanser i brug. Følger man museums-stien kommer man til den klassiske museumscafé, den højteknologiske ”Filmglobe”, den intime naturskole, de hyggelige picnic-områder, den åbne markedsplads, de elegante tematiske udstillinger, de spændende eksperimentarier og forskergården. Man bevæger sig ned i ”Globens Samlingers” forunderlige, underjordiske univers, og man bevæger sig op til fantastiske udkigsposter.  Særligt i nybyggeriet ”Filmgloben” og ”Globens Samlinger” er kontakten til forskernes daglige arbejde vægtet højt.  Det nye museum skal bane vejen for fremtidens bæredygtige byggeri, og alle nye tiltag i forslaget er derfor udtryk for integreret energidesign, hvor miljøvenlige, højteknologiske løsninger er indarbejdet fra starten af designfasen…”

snit-facade-filmglobe

vis2_final

lampe_1_10

vis3_final

vis4_final

Leave your Comment