Archive for the 'Public buildings' Category

HEADQUARTER IN CHINA

china_new-headquarter-1_arhitect-eva-harlou1
Eva Harlou* has teamed up with architect, Jeppe Utzon, to design a new headquarter in China. Stay tuned!

(more…)

ROOF GARDEN, COPENHAGEN

roof garden design eva harlou
In addition to the penthouse apartment project Eva Harlou* has designed the building’s new, elevated roof garden and the new shop facades at the ground level. The pattern of different colored tiles create a look of a soft handmade blanket lying on the roof garden.

Project details:
Title: Penthouse apartments, roof garden and ground floor renovation
Architect: Eva Harlou ApS
Site: Copenhagen, Denmark
Size: 700 sqm.
Client: BE3 A/S
Engineer: Taekker Group A/S

(more…)

NATURAL HISTORY MUSEUM, COPENHAGEN

vis1_final

Eva Harlou* makes proposal for the new Natural History Museum in Copenhagen, Denmark.
“…Forslaget tager udgangspunkt i visionen om at forene ”Opmærksomhed, tilgængelighed, totaloplevelse og integreret energidesign” i det nye Statens Naturhistoriske Museum.   Statens Naturhistoriske Museum med dets placering i Botanisk Have skal være nemt at få øje på. I hele områdets periferi kan smukke blomsterlignende lamper ses fra den omgivende by, og nyt byggeri står som ikoner for museet og tiltrækker opmærksomhed.   Det er visionen, at museet skal række sig ud som en gave til Københavns beboere og besøgende, og museets tilgængelighed er derfor i højsædet. De nye bygninger ”Filmgloben” og det underjordiske ”Globens Samlinger” kan besøges døgnet rundt – ”Globens Samlinger” som en del af en døgnåben vandring mellem de grønne områder ved Rosenborg Slot, Botanisk Have og Statens Museum for Kunst.  De nye og eksisterende bygninger, som tilsammen udgør Statens Naturhistoriske Museum, forbindes af et enkelt stisystem, som løber rundt i hele områdets periferi. Stierne tager form af rødder, som udspringer fra de opstillede blomsterlignende lamper.  Museet skal give den besøgende en moderne totaloplevelse, hvor botanikkens, zoologiens og geologiens verden går hånd i hånd, og hvor såvel udviklingshistorien, nutidens forskning og fremtidens visioner folder sig ud. I både eksisterende og nye bygninger inddrages den besøgende i en varieret museumsoplevelse med fokus på, at den besøgende skal være aktiv og tage alle sanser i brug. Følger man museums-stien kommer man til den klassiske museumscafé, den højteknologiske ”Filmglobe”, den intime naturskole, de hyggelige picnic-områder, den åbne markedsplads, de elegante tematiske udstillinger, de spændende eksperimentarier og forskergården. Man bevæger sig ned i ”Globens Samlingers” forunderlige, underjordiske univers, og man bevæger sig op til fantastiske udkigsposter.  Særligt i nybyggeriet ”Filmgloben” og ”Globens Samlinger” er kontakten til forskernes daglige arbejde vægtet højt.  Det nye museum skal bane vejen for fremtidens bæredygtige byggeri, og alle nye tiltag i forslaget er derfor udtryk for integreret energidesign, hvor miljøvenlige, højteknologiske løsninger er indarbejdet fra starten af designfasen…”

(more…)

EVA HARLOU* DESIGNS NATURAL HISTORY MUSEUM, CPH.

botanic garden

Eva Harlou* participates in the architecture competition of a new Natural History Museum. The museum is located in the Botanic Garden in Copenhagen, Denmark.

The project will soon be published on this site. Stay tuned!

STUDENT’S HOME (NOERRE ALLÉ, COPENHAGEN)

STUDENT HOME COLLEGE architecture eva harlou architects denmark copenhagen noerre alle interior design competition

STUDENT HOME COLLEGE architecture eva harlou architects denmark copenhagen noerre alle interior design competition

This home for 50 students is located in the centre of Copenhagen, Denmark. The existing, old building is designed with a new, funky interior suitable for Danish and foreign students. The main concept is the circle that dictates all new interior and exterior design. The common areas are located in the centre of the building around a circular atrium that makes an open vertical connection through the building. The private homes are designed with a special feature - bookshelves with mirror walls that create great spatial effects. Using IR-technology the walls in the corridors are transformed into interactive touch screens connected to the students computers. Here students can communicate with other students even though they’re not in the same room.

Project details:
Title: Kollegium Noerre Allé
Architect: Eva Harlou ApS
Site: Noerre Allé, Copenhagen
Size: 3000 sqm.
Type: student’s home, competition
Client: Fonden Collegium Juris
Engineer: Ivar Lykke Kristensen A/S

(more…)

CIRCLE HOUSE (APARTMENT BUILDING, AARHUS, DENMARK)

circle house graven aarhus apartment building eva harlou architects denmark architecture interior design

circle house eva harlou architect denmark housing interior design architecture

Circle House is an apartment building in the center of Aarhus, Denmark. The signature of the building is the facade with it’s pattern of circles. The facade is highly decorative and also has a practical function as protection towards the apartments behind. At night the light from the apartments gives the facade an even stronger appearance. The ground floor includes a café and restaurant.

Project details:
Title: Circle House
Architect: Eva Harlou ApS
Site: Aarhus, Denmark
Size: 1000 sqm.
Type: apartment building, restaurant
Client: Karsten Nørkjær
Engineer: Ivar Lykke Kristensen A/S

(more…)

RAADHUSGRUNDEN IN ALLEROED (OFFICE BUILDING)

RÅDHUSGRUNDEN I ALLERØD EVA HARLOU ARCHITECTS OFFICE BUILDING DENMARK ARCHITECTURE KEOPS DEVELOPMENT

RÅDHUSGRUNDEN I ALLERØD EVA HARLOU ARCHITECTS OFFICE BUILDING DENMARK ARCHITECTURE KEOPS DEVELOPMENT

The old city hall building on Raadhusgrunden in Alleroed, Denmark, is restored and transformed into a modern office building. New balconies on the facades are some of the things that bring the outdated 1960’s building to life. Houses for elderly are designed for the surrounding green area.

Project details:
Title: Raadhusgrunden i Alleroed
Architect: Eva Harlou ApS
Type: office building and restauration
Size: 12.000 sqm.
Site: Raadhusgrunden i Alleroed, Denmark
Client: KEOPS Development

(more…)

MULTIFUNCTIONAL SHOWROOM (COPENHAGEN)

showroom_eva-harlou_architects_denmark_interior-design_diagram1.jpg

showroom_eva-harlou_architects_denmark_interior-design_model6

The showroom is designed to be multifunctional. The circle and cross shapes divide the big exibition area into smaller areas with different spatial qualities.

Project details:
Title: Showroom Copenhagen
Architect: Eva Harlou ApS
Site: Frihavnen, Copenhagen
Size: 1500 sqm.

(more…)